

Suplement diety dla wsparcia odporności. Kompozycja cennych naturalnych składników zapewnia sprawność układu immunologicznego oraz wsparcie najważniejszych organów: serce, mózg, wątroba i oczy
Zawiera witaminy D, A i K rozpuszczone w oleju z wątroby dorsza, polisacharydy z grzybów shiitake a także beta-D-glukan. Wysoka bioaktywność
ColDeKa Colway unikatowy suplement wspiera układ odpornościowy a także przeciwdziała pierwszym oznakom starzenia skóry, uzupełnia niedobory trzech ważnych witamin D2, wit. K2 wit. A. Zawiera grzyby shiitake oraz beta D-glukan
preparat działa wielokierunkowo
• usprawnia pracę całego organizmu
• wspomaga pracę serca, mózgu, wątroby i oczu
• stymuluje układ immunologiczny
• łagodzi stany zapalne
• obniża ryzyko chorób autoimmunologicznych i niektórych nowotworów
Colway ColDeKa dodatkowo mobilizuje wszystkie siły odpornościowe organizmu, który dzięki temu jest w stanie skutecznej przeciwstawić się wirusom, bakteriom czy innym szkodliwym drobnoustrojom.
olej z wątroby dorsza - źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, zapewnia szczelność błon biologicznych, prawidłową pracę układu nerwowego
Witamina D3 – przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego; ułatwia wchłanianie wapnia i fosforu; pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, bierze udział w procesie podziału komórek.
Witamina K2 (MK2) – bioregulator wchłaniania witaminy D, przyczynia się do utrzymania zdrowych kości.
Witamina A – łagodzi alergie; wspomaga układ odpornościowy; ułatwia walkę z różnego typu zakażeniami.
Grzyby Shiitake - wpływają wszechstronnie na pracę całego organizmu, od dawna wykorzystywane w medycynie Wschodu. Cechuje je wysoka zawartość potasu, dzięki czemu biorą udział w wyrównywaniu poziomu ciśnienia. Ze względu na dużą zawartość witaminy D, wapnia i fosforu działają wspomagająco na układ kostny. zawierają Lentinian (beta D-glukan), który zapobiega miażdżycy.
Beta D-Glukan - ekstrakt z drożdży Sacchromyces cerevisiae, organiczny związek chemiczny z grupy polisacharydów. Działa stymulująco na układ odpornościowy. Polisacharydy i beta-D-glukan to aktywne immunostymulatory, które mogą zapobiegać procesom nowotworzenia niepożądanych komórek.
Zalecane dzienne spożycie
1 kapsułka w trakcie posiłku popijając wodą. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Składniki
Olej z wątroby dorsza standaryzowany na 8% EPA (kwas eikozapentaenowy), 9% DHA (kwas dokozaheksaenowy), 20% PUFA (wielonienasycone kwasy tłuszczowe), 1000 IU/g witaminy A oraz 100 IU/g witaminy D, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć – glicerol, ekstrakt z drożdży Saccharomyces cerevisiae standaryzowany na 25% beta-D-glukanu, ekstrakt z grzybów Shiitake (Lentinula edodes) standaryzowany na 20% polisacharydów, substancja emulgująca – krzemionka koloidalna, witamina K (menachinon), witamina D (cholekalcyferol), barwnik – kompleksy miedziowe chlorofilu (chlorofilina).