Olejek Lawendowy Forever Essential Oils Lavender
  • Olejek Lawendowy Forever Essential Oils Lavender
  • Olejek Lawendowy Forever Essential Oils Lavender
  • Olejek Lawendowy Forever Essential Oils Lavender

Olejek Lawendowy Forever Essential Oils Lavender 15 ml

88.62 zł

Olejek lawendowy to naturalny sposób na odprężenie. Minimalizuje stany napięcia nerwowego, uczucie niepokoju oraz problemy z zasypianiem. Lawenda ma działanie antydepresyjne, przeciwlękowe oraz uspakajające.

Stosuj Olejek Lawendowy Forever Essential Oils Lavender dla ukojenia, równowagi i relaksu.

Wkrótce ponownie dostępny

Ilość
  • Dostawa
    kurierem!

  • Przelewy24
    dotpay

  • Bezpieczeństwo
    Certyfikat SSL

  • Służymy radą

Brak produktów w magazynie. Dodaj poniżej swój adres e-mail i otrzymaj powiadomienie gdy produkt będzie dostępny!


Naturalny olejek lawendowy -  wycisza, uspokaja, relaksuje

Lawendowy olejek eteryczny jest uspokajający, relaksujący, łagodny w działaniu, może być stosowany już u malutkich dzieci (masaże), ułatwia zasypianie. Działa wyciszająco przed snem. Znane są właściwości relaksujące lawendy.

Olejek lawendowy ma bardzo szerokie zastosowanie w aromaterapii.

Lawenda występuje głównie w krajach śródziemnomorskich, ale także w Polsce. Najczęściej jest kojarzona z lawendowymi polami we francuskiej Prowansji. Urocze kwiaty lawendy mają zwykle barwę niebieską lub fioletową, co jest ogromnym walorem ozdobnym natomiast dzięki wspaniałemu aromatowi lawenda ma zarówno właściwości kosmetyczne, jak i lecznicze.

Do pozyskania olejku Forever wykorzystuje najcenniejsze odmiany lawendy Lavandula Angustifolia (Lavender) uprawianej w Bułgarii. Jest to najbardziej  szlachetny gatunek z wielu  odmian lawendy.
Olejek lawendowy Forever Essential oil cechuje się wysokim poziomem octanu linalilu, któremu lawenda zawdzięcza swój owocowy, słodki aromat.
Rośliny, które wydzielały zapach stosowano początkowo do obrzędów religijnych, z czasem zauważono, że rośliny te wykazują także właściwości lecznice, stosowane w aromaterapii. Wykorzystywanie olejków w aromaterapii znane było już w starożytności. Wzmianki o jej stosowaniu można znaleźć w pismach starożytnych Greków i Rzymian. Wraz z aloesem, przyprawami i ziołami, lawenda była wykorzystywana do przygotowywania świątyń przed obrzędami.


Olejek lawendowy — zastosowanie i wskazania

Łagodzi ból oraz swędzenie przy drobnych skaleczeniach, ukąszeniach owadów. Zawarte w olejku lawendowym substancje wspomagają łagodzenie różnego rodzaju zmian skórnych. Duża zawartość związków o właściwościach ściągających i wysuszających (tanin) pomaga w gojeniu uszkodzeń skóry np. oparzeń czy otarć.

Olejek lawendowy Forever Essential Oils Lavender stosowany do inhalacji może działać wspomagająco w leczeniu przeziębień, zapaleń oskrzeli czy migdałków i łagodzić dolegliwości górnych dróg oddechowych oraz .

Lawendowy olejek eteryczny uspokaja, relaksuje, równoważy fizycznie i emocjonalnie.

Olejek eteryczny lawendowy stosowany jako dodatek do produktów kosmetycznych nie tylko nadaje im cudownego, naturalnego zapachu, ale przede wszystkim pielęgnuje, dodaje nam urody i zdrowia. Duża zawartość substancji czynnych w Essential Oils Lavender olejku lawendowym pozytywnie wpływa na wygląd skóry, działa odmładzająco i wygładzająco. Świetnie sprawdzi się w przypadku cellulitu z uwagi na to, że przeciwdziała nadmiernemu gromadzeniu się płynów podskórnych w organizmie a jego miejscowe stosowanie olejku lawendowego powoduje rozszerzenie włosowatych naczyń krwionośnych i przekrwienie skóry poprawiające mikrokrążenie.


Olejek lawendowy — jak stosować

Do aromatyzacji powietrza
dodaj 1 do 3 kropli olejku eterycznego lawendy do dyfuzora i włącz na kilka do kilkunastu minut
Olejek lawendowy możesz rozpylić jako mgiełkę przy pomocy rozpylacza (spray) - zapewni chwilę odprężenia i wyciszenia oraz ułatwi zaśnięcie.

Do użycia miejscowego
Rozpuść 1-2 krople olejku lawendowego w wodzie, olejku nośnikowym (kod 505) lub emulsji aloesowej dla użycia miejscowego
Najczęstsze miejsca nakładania olejków to spód stóp, nadgarstki, kostki, głowa i szyja. Można je jednak stosować także na inne, wybrane miejsca.
Olejek lawendowy możesz dodawać do wszystkich stosowanych produktów pielęgnacyjnych do twarzy i ciała (dodaj 1-2 krople).

Dla relaksu, masażu lub do aromatycznej kąpieli
- kroplę olejku lawendy dodaj do kremu np. emulsji aloesowej i rozetrzyj po dłoniach, przyłóż zamknięte dłonie do twarzy i spokojnie oddychaj przez 1 do kilku minut.
- 1-2 krople olejku lawendowego na łyżkę olejku do masażu poprawę kondycji skóry, szczególnie w przypadku cellulitu.
- klika kropel olejku możesz dodać do wanny z wodą by kąpiel była bardziej aromatyczna i relaksująca, jednocześnie taka kąpiel pozwoli zmniejszyć napięcie oraz zadziała uspokajająco i wyciszająco.

Forever™ Essential Oils Lavender – 100% Czystości. 100% Harmonii.

opakowanie 15 ml

Składniki oleju lawendowego to: Lavandula Angustofolia (Lavender) Flower Oil, Lianlool, Limoneene, Geraniol.

• Vegetarian friendly
• Vegan friendly
• Gluten free

506

Specyficzne kody

Zobacz także